Costa Del Sol

Aurinkorannikolla ulkona syöminen on edullista Suomen hintoihin verrattuna.


Marbellan satamassa Buerto Banuksessa voi käydä katselemassa toinen toistaan upeampia huvijahteja


Vierailu jylhässä Rondan kaupungissa on ikimuistettava.

Aurinkorannikko

Aurinkorannikolla on Euroopan paras ilmasto. Vuodessa on keskimäärin yli 320 aurinkoista päivää. Aurinkorannikko on yksi harvoja alueita Euroopassa, jossa voi golfata ympäri vuoden.

Rantaviivaa on yli 160 kilometriä Nerjasta Esteponaan ja tällä matkalla on sekä suosittuja hiekkarantoja että yksinäisiä poukamia. Alueeseen voi tutustua helposti omalla autolla, polkypyörällä tai kävellen. Myös linja-autoilla ja junilla on kätevää tutustua Aurinkorannikon kyliin ja kaupunkeihin. Vuoroja on paljon ja matkustaminen on halpaa. Juna liikennöi Malagasta Fuengirolaan kolme kertaa tunnissa ja Malagasta on taas hyvät yhteydet koko Espanjaan. 

Tekemistä joka lähtöön

Harrastusmahdollisuudet Aurinkorannikolla ovat lähes rajattomat. Mikä tahansa on lajisi tai kiinnostuksen kohteesi, löydät varmasti mahdollisuuden harrastaa sitä Aurinkorannikolla. Suuri suomalaisten määrä takaa sen, että myös kulttuuria ja korkeatasoista ohjelmaa on tarjolla vaikka joka illaksi. Monet tunnetut artistit käyvät esiintymässä Aurinkorannikolla ja lippujen hinnat ovat huomattavasti edullisemmat kuin Suomessa. Tietoa tapahtumista saa sekä suomalaisista lehdistä että kahdelta radiokanavalta, jotka lähettävät suomalaista ohjelmaa. Lehtiä on jaossa lähes kaikissa suomalaisissa paikoissa.

Aurinkorannikolla otetaan rennosti

Espanjalaiset osaavat nauttia elämästä. Sunnuntaina käydään koko perheen voimin syömässä ja hyvä ruoka onkin tärkeä osa espanjalaista elämänmenoa. Ulkona syöminen on Suomen hintoihin tottuneelle turistille edullista ja kaupoista saa ruokaa 30-40 prosenttia halvemmalla kuin Suomesta. Varsinkin mereneläviä on paljon ja ne ovat tuoreita. Toreilla ja vihanneskaupoissa myytävät hedelmät ja vihannekset ovat terveellistä lähiruokaa ja varsinkin sesonkiaikaan todella edullisia. Fuengirolassa markkinat ovat tiistaisin ja siellä on ruokatarvikkeiden lisäksi myynnissä vaatteita, kenkiä, laukkuja ja koruja. Lauantaisin pidettäviltä antiikkimarkkinoilta voi myös tehdä hienoja löytöjä.

Elämänmeno on rentoa. Juttelemaan jäädään kadunkulmiin ja kaupan kassoille ja autoja pysäköidään sinne missä on tilaa. Omaa autoa ei kuitenkaan kannata pysäköidä väärin, sillä myös hinaus on tehokasta.

Retkiä ja kävelyä

Omatoimisella matkaajalle löytyy paljon kivoja käyntikohteita. Andalucia on tunnettu valkoisista vuoristokylistään, joista kaunein on ehdottomasti Mijaksen kylä, jonne pääsee Fuengirolan linja-autoasemalta. Muita suositeltavia kohteita ovat historiallinen Malaga ja Marbella, joka tunnetaan julkkisten ja raharikkaiden lomakaupunkina. Sen satama Puerto Banus on täynnä toinen toistaan upeampia jahteja. Myös vierailu Rondassa on ikimuistoinen. Aurinkorannikolla toimii lukuisia matkanjärjestäjiä, joiden retkistä saa tietoa lehdistä ja Cenrto Finlandiasta.

Kävely on suosittu harrastus Aurinkorannikolla. Fuengirolan rantakatu on seitemän kilometriä pitkä. Jos kuntoa riittää, voi jatkaa kävellen Benalmadenaan, jossa myös on upea satama ja pitkä rantakatu lukuisine ravintoloineen ja myymälöineen. Benalmadenasta pääsee rantakatua pitkin aina Torremolinokseen asti.

Tervetuloa Aurinkorannikolle.